اعاده دادرسی در آرای داوری
داوری مستند به اصول حقوقی و قوانین موضوعه مانند مواد 454 الی 501 قانون آیین دادرسی مدنی امری توافقی است و جزو دادگستری خصوصی محسوب می گردد.
بدین نحو که طرفین یک اختلاف حقوقی (امور کیفری و امور حقوقی مرتبط با نظم عمومی قابلیت داوری ندارند)، موضوع خود را به یک داور مورد توافق (مرضی الطرفین) ارجاع می دهند؛ تا ایشان (داور یا داوران) با توجه به شرایط و مقررات که برای او تعیین می گردد (که نباید خلاف نظم عمومی و قوانین آمره باشد) به موضع اختلاف رسیدگی و رای صادر نماید بنابر این در داوری امر اختلافی به دادگستری که مرجع تظلم خواهی عمومی است ارجاع نمی شود.
اما اعاده دادرسی در امر حقوقی مستند به قانون راهی است که موجب رسیدگی مجدد یک پرونده مختومه می گردد و از طرق فوق العاده اعتراض به رای محسوب می شود.
در تیر ماه 1402 اداره حقوقی قوه قضاییه در پاسخ به استعلامی در خصوص اعاده دادرسی در امر داوری اظهار نظر نموده است البته این نکته قابل توجه می باشد که نظریات مشورتی برای مقام قضایی الزام آور نبوده و صرفا مشورت محسوب می گردد؛ اما با توجه به آنکه این نظریه در بالاترین رکن حقوقی دستگاه قضا بررسی و اعلام می شود قابل اتکا است.
جهت دریافت مشاوره در این امر می توانید با شماره های تماس دفتر حقوقی نوآ ارتباط برقرار فرمایید و یا سوالات خود را در ذیل این نوشته درج نموده تا در سریع ترین زمان ممکن پاسخ خود را دریافت فرمایید
ارائه شده توسط دفتر حقوقی نوآ